BLOGGER SERI MAHSURI

BLOGGER SERI MAHSURI

Tuesday 11 July 2017

Garlic Shaklee

Dengar je perkataan garlic atau bawang putih, semua orang dah terbayang-bayang bau dan rasanya yang sangat kuat. Sapa je yang boleh makan garlic macam tu je. Meh sini habak mai, sapa yang boleh makan garlic macam tu je. Tapi tak boleh dinafikan Garlic ni besar khasitnya tau. Fungsi utama garlic ialah membunuh kuman. 


Jom! akk nak cite pasal garlic complex dari shaklee ni. Produk ni dibuat dari bawang putih jenis premium, bebas dari racun perosak dan di tanam secara organik di California,USA diwaktu musim panas. Produk ni jagak dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100%  ALLICIN AKTIF. Haaaaa..... Apa itu allicin aktif? Meh sini, dengar baik-baik. Allicin ialah senyawa aktif dalam bawang putih yang bersifat tidak stabil dan efektif membunuh kuman-kuman penyebab infleksi seperti demam, selesema dan lain-lain. Allicin ni yang menyebabkan bau bawang. Yang paling penting sekali tidak semua produk garlic kat malaysia ni mengandungi allicin aktif. 

Dalam garlic shaklee ni ada bahan tambahan iaitu rosemary dan spearmint.

Dua bahan ini yang kaya dengan pelbagai vitamin, secara tidak langsung dapat meningkatkan sebatian aktif garlic serta keberkesanannya di dalam tubuh kita. Dalam setiap tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang sama dengan 2 ulas garlic segar.

MANFAAT UTAMA

  1. Mengandungi spearmint - Mempertingkatkan sistem penghadaman dan fungsi jantung.
  2. Antibiotik yang selamat dan semulajadi - Ianya selamat untuk kegunaan jangka panjang bagi mempertingkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida.
  3. Menghalang alergi - Mempertingkatkan penyakit berkait sistem imun seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selesema, hepatitis.
  4. Mempertingkatkan sistem penghadaman - seperti kembung perut, gastrik dan ketidakhadaman. Garlic mampu menentang bakteria H. pylori bakteria dan menghalang ulser gastrik.
  5. Memoderatkan tekanan darah tinggi - dengan pengambilan 2-4 tablet garlic akan menurunkan darah tinggi dengan 8 point.
  6. Detoksifikasi - garlic mampu mengeluarkan raksa, plumber dan kadmium dari tubuh kita. Ketiga-tiga logam toksik ini akan menaikkan tekanan darah, memusnahkan sel-sel darah, dan merosakkan hati, jika ianya lama tersimpan didalam badan.
  7. Menurunkan kolestrol, mencegah kanser, menstabilkan glukos.
ADA KAWAN-KAWAN YANG BERTANYA KEPADA SAYA, "BILA MAKAN PIL GARLIC NI, MULUT BERBAU BAWANG PUTIH TAK?' SEBENARNYA PIL GARLIC INI TELAH DICAMPUR DENGAN ROSEMARY DAN SPEARMINT UNTUK MENGURANGKAN BAUNYA. MALAH TIDAK AKAN RASA SEDIKIT PUN GARLIC YANG KUAT JIKA KITA MENGAMBILNYA.
       

UNTUK KETERANGAN LEBIH LANJUT SILA WHATAPP

016-7663592

COD : PUCHONG, PUTRAJAYA, CYBERJAYA, DENGKIL, SAUJANA PUTRA











No comments:

Post a Comment