BLOGGER SERI MAHSURI

BLOGGER SERI MAHSURI

Tuesday 28 February 2017

Kelebihan Vivix Shaklee


Kelebihan Vivix Shaklee


   
Setiap hari sel-sel dalam tubuh kita akan rosak akibat daripada pendedahan kepada alam sekitar, diet yang tidak seimbang, dan tekanan (stress). Ketiga-tiga perkara ini akan menyebabkan pembentukan radikal bebas dan ia boleh merosakkan komponen sel DNA dan kerosakkan ini boleh terkumpul dari masa ke semasa. 



Campuran semulajadi pelbagai polifenol yang direka untuk membantu, melindungi dan memperbaiki DNA secara "slow aging" pada tahap selular. Haaaaa...... paham tak.. Maknanya Vivix ni dapat melambatkan proses penuaan seseorang. Tak boleh la tak tua kan. Semua orang akan melalui saat tua, tapi dengan vivix anda akan kelihatan lebih muda dari rakan-rakan sebaya. Dalam vivix terdapat 4 bahan utama yang berkualiti. Kita lihat satu persatu ye bahan-bahannya.

 1) ANGGUR  MUSCADINE                        



Haaa... ini la gambar anggur muscadine yang ada dalam Vivix. Anggur ini adalah anggur liar. Anggur muscadine berasal dari Amerika Syarikat dan ia mula dijadikan tanaman sejak kurun ke-16. Pada mulanya anggur ini digunakan untuk membuat arak, jem, jus dan jeli anggur. Akhirnya saintis menemui kelebihan anggur ini dalam bidang perubatan. Ia digunakan untuk memberi manfaat kesihatan pada manusia. Anggur muscadine ni pelik sikit. Ia boleh tumbuh dengan segarnya dibawah iklim yang berbeza dengan iklim bagi anggur lain. Pendek kata, anggur ni lasak lagi la jika dibandingkan dengan anggur lain. Keadaan ini menyebabkan anggur muscadine lebih kuat dan lebih padat dengan antioksida serta nutrisi berbanding anggur lain. Ia mempunyai 40 kali lebih tinggi tahap antioksidan daripada mana-mana anggur yang lain. Anggur muscadine mempunyai 20 pasang kromosom jika dibandingkan dengan anggur lain hanya ada 19 pasang kromosom sahaja. Kromosom tambahan ini membawa bersama fitokimia dan nutrien yang tidak terdapat pada anggur lain. Malah anggur muscadine mempunyai 6 kali ganda kandungan resveratrol anggur merah yang mengandungi asid ellagic dan anggur muscadine mempunyai lebih banyak serat daripada nasi atau oat. Ini lah dia kehebatan anggur muscadine. Berbeza sungguh dengan anggur yang kita biasa makan.

Oleh kerana kandungan asid elagiknya yang tinggi, kajian dilakukan untuk melihat kebolehan anggur ini melawan kanser dan tumor dalam badan manusia. Kalau orang putih dah buat arak dah dengan angggur ni. Tapi kita orang islam cukup lah jadikan anggur muscadine ni sebagai makanan tambahan untuk kesihatan. Anggur muscadine ni bukan untuk membantu kita kelihatan muda je, malah dapat merawat penyakit kanser dan ketumbuhan. Kalau ikut kajian dari Institut kesihatan (NIH) dan Institut kanser nasional (NIC), ekstrak kulit anggur muscadine dapat menghalang pertumbuhan sel-sel kanser. Bukan sekadar mencegah kanser dan melambatkan penuaan sahaja, malah melalui kajian saintis anggur muscadine boleh membantu penglihatan kita dari menjadi rabun dan buta.  

2) ELDERBERRY




Ini pulak elderberry, rupanya lebih kurang sama dengan muscadine. Nama saintifiknya ialah Sumbucus Nigra. Tapi lain tau kalau tengok betul-betul. Buah elder Eropah antara buah yang digunakan untuk tujuan perubatan di seluruh dunia dan sejak beberapa abad yang lalu. Mengikut penyelidikan moden bahawa elderberries mempunyai anti-radang, anti-virus, dan sifat-sifat anti-kanser. Buah elderberry ni bukan setakat buahnya sahaja dijadikan perubatan, malah bunga elderberry juga digunakan untuk antiseptik luaran untuk merawat luka dan boleh digunakan untuk tujuan kosmetik. Kandungan vitamin c yang tinggi di dalamnya membuatkan jus elderberry sangat bermanfaat untuk meningkatkan sistem imunisasi tubuh badan manusia, berupaya menurunkan kadar kolesterol untuk mencegah penyakit jantung, membantu mengatasi serta merawat masalah diabetes dan meningkatkan kesihatan jantung serta ginjal. 

3) Purple Carrot



Warnanya yang unik mencerminkan juzuk fitokimianya yang sihat. Kalau lobak lain terkandung beta-karotena dan vitamin A, tetapi lobak unggu ini bukan sahaja mengandungi vitamin A dan beta karotena, malah terdapat sebatian antioksidan yang memberikan manfaat kesihatan kepada kita. Sebatian antioksidan yang dikatakan ialah anthocyanins yang bertindak sebagai anti-radang, anti-mikrob dan anti-carcinogen yang membantu mengurangkan risiko penyakit jantung serta penyakit-penyakit kronik yang lain. Dalam lobak unggu ini juga terdapat asid klorogenik yang bertanggungjawab mengurangkan paras gula dalam darah.

4) Japenese Knotweed



Dikenali dengan nama saintifik Polygonum Cuspidatum, merupakan merupakan tumbuhan berasal dari asia. Ia juga ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Knotweed Jepun ni adalah sumber komersial Resveratrol. Ia sering digunakan kerana manfaatnya untuk melambatkan proses penuaan, merendahkan paras kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet serta membantu dalam proses mengurangkan berat badan.



Sebarang pertanyaan sila hubungi saya di

-Pengedar Shaklee Sah Anda-

Whatapp : 0167663592

Instagram : afanin_shaklee

COD Area : Puchong, putrajaya,cyberjaya, dengkil, Saujana putra








No comments:

Post a Comment